خواص زعفران برای لاغری


خواص زعفران برای لاغری

زعفران ادویه‌ای محبوب است و گلی بسیار زیبا دارد. تنها مزه و شکل زیبای این ادویه نیست که آن را محبوب کرده بلکه خواص دارویی زعفران هم زبانزد است

نام علمی این گیاه شفابخش کروکوس ساتیووس است. در واقع پرچم گل زعفران را خشک می‌کنید و تبدیل به این ادویه گران بها می شود تقریبا هفتاد و پنج هزار گل زعفران را باید چید تا بتوان تنها نیم کیلو زعفران به دست آورد. این گیاه معطر به خاطر قابلیتش برای رنگ دادن و خوش مزه کردن غذا مورد استفاده قرار می‌گرفت.

ترکیب ارگانیک خاص زعفران آن را تبدیل به یک افزودنی قوی در رژیم غذایی افراد کرده است. زیرا زعفران حاوی بیش از صد و پنجاه ترکیب متغیر است که از آن جمله می‌توان به کاراتوئید ها، سافرانال، کروستین، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد بیو شیمیایی اشاره کرد. همچنین زعفران دارای مواد معدنی و ویتامین ها است که برای سلامتی انسان لازم استخرید زعفران در رایج‌ترین شکل زعفران مدل خشک شده و یا پودری آن است. اما شما می‌توانید مکمل‌های زعفران را هم از برخی از فروشگاه‌های خوراک گیاهی و یا با خرید اینترنتی زعفران بهرامن آن را تهیه کنید.

البته توجه داشته باشید که باید از یک شرکت معتبر مانند زعفران بهرامن خرید کنید تا محصولی که خریده اید را با خیال راحت مصرف کنید. تنها مقدار کمی از این چاشنی کافی است تا از فایده هایش بهره ببرید.  لازم به ذکر است که بیشترین میزانی که باید در بیست و چهار ساعت از این ادویه مصرف کنید بین نیم تا یک گرم است. مصرف بیش از حد آن موجب عوارض زیادی می شود.

تاثیر زعفران برای لاغری و کم کردن وزن افراد چاق

امروزه برای کاهش وزن، داروها و مواد شیمیایی و طبیعی زیادی را به افراد دارای مشکل اضافه وزن معرفی می کنند. گیاه زعفران را هم بصورت ادویه و هم بصورت روغن استفاده می کنند. همچنین یکی از خواص آن برای لاغری و کم کردن وزن بسیار مفید است. پژوهش های زیادی درباره زعفران، نشان داده است که با مصرف آن ماده در طی چند هفته به صورت محسوسی هوشیاری و انرژی در افراد زیاد می شود و کارکرد مغز بهبود یافته و روحیه آنها بیشتر شده است.

این پژوهش ها نشان دهنده این است که مصرف زعفران سبب بهبود اخلاق، کاهش افسردگی و اضطراب می گردد. این امر در بین افرادی که از نظر روحی وضعیت مناسبی ندارند به خوردن زعفران روی می آورند، به کاهش میزان مصرف میان وعده های پر تعداد و غیر معمولی و تنظیم آنها منجر می شود. بر اساس نظر دانشمندان الگوی مصرف میان وعده های غیر معمولی نوعی واکنش سیستم عصبی به شرایط تنش زا است. زعفران در کشور ما سوغات مشهد است.

بسیاری از دانشمندان داخل و خارج از کشور بر این امر اعتقاد دارند که در کنار پرهیز غذایی و ورزش، شربت زعفران، گلاب و عسل می‌تواند در لاغر شدن افراد بسیار موثر باشد. همچنین اگر کمی زعفران پیش از خوردن غذا مصرف کنند باعث می شود که اشتهای این افراد به طور خاصی کاهش یابد. به خاطر ترکیبات داخل زعفران، این ادویه باعث مهار آنزیم لیپاز پانکراس می گردد که باعث جلوگیری از هضم چربی موجود در غذا می شود و در نتیجه کاهش میزان کالری را به دنبال دارد. البته برای مصرف زعفران باید با پزشک معالج خود مشورت های لازم را انجام بدهید تا او شما را برای این امر راهنمایی بنماید و توصیه می شود که از مصرف خودسرانه زعفران به اندازه زیاد پرهیز نمایید که عوارض بدی را دارد.

آنتی اکسیدان داخل زعفران باعث سرکوب سیتوکین‌ها می‌شود که باعث ایجاد التهاب هستند. این کار برای رسیدن افراد به تناسب اندام هم خوب است. ترکیبات تشکیل دهنده زعفران احساس سیری را در افراد بالا می برد که در نتیجه مواد غذایی کمتری خورده می شود و میزان متابولیسم گلوکز و لیپید را افزایش می دهد.

برای رسیدن به لاغری با زعفران بهترین کار این است که از دم نوش های آن پیش از غذا خوردن میل نمایید. به این ترتیب کاری کنید که هم به متابولیسم تان کمک کنید و هم از زعفران برای لاغر شدن بهره برده اید و اشتهایتان را به این ترتیب کاهش داده اید. برای این که از خواص زعفران بعد خوردن غذا هم بی بهره نمانید، توصیه می شود که نیم ساعت بعد از خوردن غذا از چای زعفران استفاده کنید.

از دیگر خواص زعفران می‌توان به کاهش دهنده فشار خون، هضم کننده غذا، از بین برنده نفخ و اسید معده، کمک به گردش خون، درمان اختلالات کلیه، مثانه و کبد، کاهش درد قاعدگی، کاهش کلسترول خون، خاصیت ضد سرطانی، تصفیه خون، ضد عفونی کننده و ضد اکسیدان در بدن اشاره کرد و ضمنا توجه داشته باشید که کاروتنوئید موجود در این محصول می تواند از بروز تومورهای پوستی جلوگیری کند.

.

منبع: مهر نیوز

 

از زعفران و قیمت آن در نقاط مختلف دنیا چه می دانید؟


از زعفران و قیمت آن در نقاط مختلف دنیا چه می دانید؟

زعفران به عنوان گرانترین گیاه در دنیا شناخته و از آن به عنوان طلای قرمز یاد می شود، در طبیعت از گیاه کروکوس ساتیووس و در فصل پاییز بدست می آید. در دوران باستان یونانی ها و رومی ها از زعفران به عنوان ماده خوشبو کننده استفاده میکردند و در صده ی ???? در چین از آن به عنوان دارو کمک میگرفتند. این گیاه زمانی که عده ای از جمعیت کلیسایی پروتستان به آمریکا مهاجرت کردند به آنجا برده و در ساحل شرقی کشت داده شد است.

زعفران چیست ؟

زعفران رشته ها (پرچم های) گل گیاه کروکوس است که که رنگی طلایی داشته و از خشک شدن این رشته ها حاصل میشود که نحوه خشک کردن آنها تا حد زیادی در میزان رنگ دهی رشته ها موثر است. توصیف عطر و طعم زعفران کار بسیاری دشواری است و عده ای عطر آن را چوب مانند و طعمش را در برخی از غذاها شیرین، ولی به طور کلی زعفران طیف وسیعی از بو ها و طعم ها را در خود جای داده است و شاید یکی از عوامل خاص بودن این ادویه همین موضوع باشد.

به طور کلی نظر های زیادی درباره گرانترین ادویه موجود در جهان وجود دارد، به طور مثال یک نوع‌ ادویه تند که محصول آن در اتریش کشت میشود فلفل پرویان است که با نام چاپریتا شناخته میشود، این فلفل به ازای هر کیلوگرم ?? هزار دلار قیمت گذاری میشود و همینطور ادویه هایی همچون هل، وانیل، دارچین و زرد چوبه جزء گرانترین ها محسوب شده، اما‌با این حال کارشناسان اهل فن زعفران را بسیار ارزشمند تر از سایر گیاهان و ادویه ها میدانند. بر اساس قیمت های ثبت شده در بازار های جهانی قیمت هر کیلو زعفران حدود???? دلار آمریکا قیمت گذاری شده است و این موضوع تا حد زیادی به نوع زعفران و خواستگاه آن بستگی دارد. برای خرید زعفران بدون واسطه و با کیفیت به صفحه لینک شده مراجعه کنید.

برای کسانی که ممکن است اطلاعات چندانی راجع به این طلای قرمز نداشته باشند باید این نکته را یادآور شد که قیمت گذاری بر روی زعفران، تنها بر روی رشته های آن است و دیگر محصولات حاصل از آن مانند روغن و پودر زعفران قیمت هایی غیر واقعی یا فرعی نسبت به زعفران دارند. و به طور کلی شما در هر جایی با قیمت زعفران برخورد کردید این قیمت ها مربوط به رشته های زعفران است و به طور کلی به شما توصیه میکینم که از خرید محصولات جانبی زعفران خودداری کنید زیرا تشخیص اصلی و تقلبی بودن مواد موجود در این محصولات کار بسیار دشواری است. زعفران، یکی از سوغات مشهد مقدس است که در کنار زرشک، نبات و دیگر ادویه ها در این شهر مقدس به وفور یافت می شود.

قسمت های مختلف گل گیاه کروکوس برای موارد غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد اما مهم‌ ترین بخش آن پرچم این گل میباشد. اولین قدم در برداشت زعفران کاشتن پیاز آن در اواخر جولای یا مرداد ماه تا اواخر آگوست یا شهریور ماه است، و زمان گل دهی و برداشت محصول از اواخر مهرماه یا نوامبر تا اواخر آبان ماه است. همه ی این زمان ها بسته به نوع آب و هوا و زمینی که محصول در آن کشت میشود متغیر است.قسمت بالای رشته ها یا پرچم گل کروکوس سرگل نام دارد که زعفران خالص نیز میتوان آنرا نام گذاری کرد و بیشترین میزان رنگ دهی در این قسمت از رشته ها وجود دارد. از قسمت بالای رشته ها تا قسمت سفید رنگ پوشال نام دارد که شامل رشته ی زعفران به علاوه ? تا ? میلی متر از خامه ی گل را نیز در بر میگیرد. قسمت بعدی نگین نام دارد که همان پوشال است ولی با ظاهری ضخیم تر نسبت به پوشال و همچنین از نظر زیبایی همینطور عطر و طعم بیشتری نیز دارا میباشد. شما می توانید با مراجعه به صفحه قیمت زعفران بهرامن ، قیمت بروز این ادویه را بدست آورید.

استفاده های مختلف از زعفران در میزان و نوع استفاده از آن در کشور های مختلف متفاوت است و واحد اندازه‌ گیری آن مثقال و گرم و در بعضی از کشور ها مانند انگلستان اونس میباشد که هر اونس برابر ??.?? گرم است.

قیمت زعفران نگین در کشور های مختلف به شرح زیر است ؛

ایران به ازای هر گرم ? تا ?.? یورو

هند به ازای هر گرم ?.? تا ? یورو

ایالات متحده آمریکا به ازای هر گرم? تا ?.? یورو

کانادا به ازای هر گرم ? تا ?.? یورو

اروپا کشور های همچون اسپانیا ایتالیا و آلمان به ازای هر گرم ? تا ? یورو

بریتانیای کبیر به ازای هر گرم ? تا ? یورو

امارت متحده عربی به ازای هر گرم ?.? تا ?.? یورو

چین به ازای هر گرم ? تا ?.? یورو

ترکیه به ازای هر گرم ?.??تا ?.? یورو

این قیمت ها در سال ???? میلادی به ثبت رسیده است.

همانطور که مشخص است قیمت بالای این طلای قرمز است که در زیر به چرایی آن میپردازیم؛

همانطور که در بالا شرح داده شد زعفران تنها در زمان مشخص ?? تا ?? روزه قابل برداشت است که این زمان محدود باعث خاص بودن و به طبع افزایش قیمت این ادویه کمک میکند.

از همین رو تمام کسانی که به نوعی درگیر با این صنعت هستند بعد از اتمام فصل برداشت میبایست تا سال بعد برای برداشت دوباره محصولات صبر کنند.

همچنین در زمین‌هایی که زعفران کاشت و برداشت میشود نمی توان در سایر فصول سال گیاه دیگری را کاشت و از آن بهره برد.

تک تک گل های زعفران باید به وسیله انسان و دست و همچنین با دقت بسیار بالا برداشت شود تا کیفیت زعفران حفظ شود.

تنها از هر ساقه و پیاز زعفران دو تا سه گل زعفران رشد میکند.

کارگرانی که هنگام برداشت در زمین ها کار میکنند باید با ظرافت خاصی اقدام به برداشت گل ها کنند.

همچنین هنگام جداسازی رشته های زعفران از گل آن، باید با دقت زیادی این کار صورت بگیرد که همه این موارد حوصله و زمان زیاد و همچنین مهارت های منحصر به فرد خود را طلب میکند

هر گل زعفران تنها ? رشته یا پرچم قرمز رنگ میدهد که این موضوع سبب میشود هزاران گل برای مقدار قابل عرضه ای از زعفران چیده شود

بعد از جدا سازی رشته ها نیز به طور مجدد رشته ها را مورد بررسی قرار میدهند تا قسمت های مختلف رشته ها را جدا کنند که هر کدام برای بخش خاصی دسته بندی میشوند.

در آخر نیز همه‌رشته های جدا شده و تقسیم بندی شده بر اساس نوع آنها باید طی یکسری از فرایند های حساس با دقت در محیطی تاریک خشک شوند.

و اینکه چه شما به میزان ?? گرم زعفران چه ? کیلوگرم زعفران در اختیار داشته باشید باید همه ی مراحل بالا را به دقت و با حوصله تمام انجام دهید.

منبع : الف